hypotheekadvies

Hypotheekadvies

Waarom hypotheek advies bij het afsluiten van een hypotheek?

Een hypotheek is een overeenkomst (financiële verplichting) waar u jaren aan vast zit. Daarom is het belangrijk om van te voren goed te informeren en hypotheken te vergelijken. Ook is het belangrijk om zelf meer informatie te vergaren over hypotheken. Dit maakt het opvolgen van enig hypothecair advies makkelijker omdat u weet waar het over gaat.

Binnen de Nederlandse markt zijn er veel hypotheekadviseurs actief, die allemaal beweren objectief advies te geven. Onlangs is uit onderzoek gebleken dat veel hypotheekadviseurs beneden de maat advies geven.

Veel mensen zijn benieuwd naar hun maximale hypotheek en staren zich hier op blind. Dit hypotheekadvies zal erg aantrekkelijk zijn maar met de tijd zal blijken dat dit niet de beste keus is geweest. Naast de maandelijkse hypotheek premie die moet worden voldaan aan de bank is het ook verstandig om hiernaast nog een geldpotje te hebben. Als huis eigenaar bent u verantwoordelijk voor verschillende dingen die maandelijks of met de tijd geld zullen kosten. Dit zijn zaken zoals uw CV, de glas verzekeringen en verschillende belastingen. Het is daarom belangrijk dat u hypotheek advies krijgt dat passend is. Omdat u niet dagelijks bezig bent met de zaken die te maken hebben met de koop van een huis en het afsluiten van een hypotheek is het een pre om correct advies te krijgen van een erkende hypotheek adviseur.

De belangrijkste punten voor goed hypotheekadvies op een rijtje:

  • Zorg ervoor dat bij u bij uw hypotheekadvies objectief ter zijde word gestaan;
  • Zorg ervoor dat uw hypotheekadviseur erkend is;
  • Zorg ervoor dat u uitgebreide uitleg over uw hypotheek en uw eventuele hypotheekofferte krijgt;
  • Staar u niet blind op uw maximale bedrag wat u kan lenen!
  • Zorg voor openheid van de afsluitprovisie. Dit om te voorkomen dat u geen hypotheek afsluit die financieel aantrekkelijker is (provisie) voor de hypotheekadviseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *